Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Κατά μέτωπον επίθεση Μπίρμπα προς Πατούλη

             
Δε μάσησε τα λόγια του ο Δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Μπίρμπας,
 απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος το Σάββατο, εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση κατά της περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα της Ρένας Δούρου, για δεύτερη φορά μέσω ανακοίνωσης που είχε όμοιο περιεχόμενο με προηγούμενη ανακοίνωση που είχε εκδώσει τέσσερις ημέρες πριν, με αφορμή τα όσα έγιναν διαδραματίσθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, που συνεδρίαζε για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Τότε βγήκε έπειτα από ψήφισμα του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο σαν ανακοίνωση απ΄οτο Γραφείο Προέδρου της ΚΕΔΕ.

«Γιατί άραγε όχι ο πρόεδρος αλλά το γραφείο; Κάνει ντροπές και κρύβεται; κρίση μεγαλείου; ή απαξίωση της Ρένας Δούρου; Άγνωσται αι βουλαί του προέδρου», λέει στην ανακοίνωση του ο κ. Μπίρμπας, ασκώντας κριτική λέγοντας ότι «το να μπερδεύεις το γραφείο πρόεδρου ΚΕΔΕ με το γραφείο Δημάρχου Αμαρουσίου και την κομματική σου παράταξη είναι θεσμικά απαράδεκτο. Δυστυχώς η κακοποίηση του θεσμικού του ρόλου από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, συνεχίζεται και μετά το συνεδριακό τραγέλαφο».

Μάλιστα ο κ. Μπίρμπας κλείνει με το εξής σχόλιο για την σημερινή ανακοίνωση, ως… υστερόγραφο: «ουδέν κακόν αμιγές καλού, ανακάλυψαν ότι υπάρχουν και ανακοινώσεις χωρίς φωτογραφικά ενσταντανέ, κάτι είναι κι αυτό».

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ μέλους ΔΣ ΚΕΔΕ.

O TEMPORA, O MORES!

            Με έκπληξη διαβάσαμε “επίκαιρη” (4 ημέρες μετά!!!) καταγγελία του γραφείου Προέδρου ΚΕΔΕ με προσωπικές επιθέσεις, στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, για μεθοδεύσεις στη συζήτηση για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής, στο Π.Σ. της Περιφέρειας στις 6 Δεκέμβρη 2016.
  •             Γιατί άραγε όχι ο πρόεδρος αλλά το γραφείο; Κάνει ντροπές και κρύβεται; κρίση μεγαλείου; ή απαξίωση της Ρένας Δούρου; Άγνωσται αι βουλαί του προέδρου

            Προφανώς και διαφωνούμε απόλυτα και με το ύφος και με τις αιτιάσεις, ο καθένας με το στυλ του και γι’ αυτό κρίνεται. Αλλά από πού και ως πού το γραφείο Προέδρου ΚΕΔΕ να τοποθετείται και να καταγγέλει, για ένα ζήτημα που δεν υπάρχει αίτημα, ανακοίνωση ή καταγγελία της καθ’ ύλην αρμόδιας ΠΕΔ Αττικής.
  •             Το να μπερδεύεις το γραφείο πρόεδρου ΚΕΔΕ με το γραφείο Δημάρχου Αμαρουσίου και την κομματική σου παράταξη είναι θεσμικά απαράδεκτο. Δυστυχώς η κακοποίηση του θεσμικού του ρόλου από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, συνεχίζεται και μετά το συνεδριακό τραγέλαφο.


Υ.Γ. ουδέν κακόν αμιγές καλού, ανακάλυψαν ότι υπάρχουν και ανακοινώσεις χωρίς φωτογραφικά ενσταντανέ, κάτι είναι κι αυτό.
Η ανακοίνωση από Γραφείο Προέδρου ΚΕΔΕ:
«Οι μεθοδεύσεις που ακολούθησε η κυρία Δούρου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να εγκριθεί η Δεύτερη Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής, είναι καταδικαστέες.
  • Τέτοιου είδους διαδικασίες ευτελίζουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης ο οποίος αποτελεί βάση ελπίδας για τους πολίτες της χώρας μας.

Κάτω από εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση και ψηφοφορία ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επιχείρησε να περάσει την Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ.
  • Η Περιφερειάρχης Αττικής, στα 2,5 χρόνια θητείας της αντί να κάνει ουσιαστικά βήματα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, επιχείρησε για άλλη μια φορά, χωρίς διάλογο και διαβούλευση, αλλά με διαδικασίες εξπρές να περάσει κρυφά αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή μεθόδευση που επιχειρεί η κ. Δούρου στο θέμα του περιφερειακού σχεδιασμού και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Το καλοκαίρι  προσπάθησε και πάλι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ να μεταφέρει «νύχτα» αρμοδιότητες του στην Περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας  έξω από τη διαδικασία αποφάσεων το Πρώτο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Η Ρ. Δούρου με τις επιλογές της αυτές εκτίθεται η ίδια και εκθέτει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν τόσο στη διαχείριση, όσο και στο σχεδιασμό για τα απορρίμματα της Αττικής, τότε να παραιτηθεί και να αναλάβει ο Πρώτος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρει λύσεις στο πρόβλημα.

Είναι άμεση ανάγκη να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που έχει δημιουργηθεί και προκαλεί σημαντικά προβλήματα  στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Είναι ανάγκη ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης να περιφρουρηθεί και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σε σοβαρά θέματα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων να είναι αποτέλεσμα  δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου