Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

«Το Βασίλειό μου για μία...προβολή»: Το Athens Open Air συναντά τον Ιαν ΜακΚέλεν στο Αιγάλεω!


400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ έξι ταινίες που άντλησαν έμπνευση από το έργο του, προβάλλονται στην Αθήνα στο πλαίσιο του 6ου Athens Open Air Film Festival. Πρώτη ταινία του
αφιερώματος με τίτλο «Shakespeare in the City», ο «Ριχάρδος o 3ος» του Ρίτσαρντ Λονκρέιν, που θα προβληθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Άλσος Μπαρουτάδικο (Αιγάλεω).
  • Το Athens Open Air Film Festival συνεργάζεται φέτος με την Βρετανική Πρεσβεία και το British Council συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της 400ής επετείου του θανάτου του μεγάλου Άγγλου δραματουργού. Το αφιέρωμα με τίτλο «Shakespeare in the City» θα «ζωντανέψει» έργα του Σαίξπηρ με έξι ταινίες που άντλησαν έμπνευση από τη θεατρική παράδοση του Βρετανού βάρδου και βασίζονται στα ιστορικά δράματα, τη δημιουργική φαντασία, αλλά και την «ανατριχιαστικά» κωμική πλευρά των έργων του.
H αρχή του αφιερώματος γίνεται με την προβολή της ταινίας «Ριχάρδος o 3ος» Richard III, 1995) του Ρίτσαρντ Λονκρέιν, την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Άλσος Μπαρουτάδικο (Ιερά Οδός 290, Αιγάλεω) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

  • Έχοντας ερμηνεύσει με θριαμβευτική επιτυχία τον Ριχάρδο τον 3ο στο Εθνικό Θέατρο της Μ. Βρετανίας, ο Ιαν ΜακΚέλεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από τον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό του κλασσικού σεξπιρικού θεατρικού και στην μεγάλη οθόνη. Το 1995, σε συνεργασία με τον Ρίτσαρντ Λονκρέιν που σκηνοθέτησε το φιλμ, διασκευάζει αρχικά το αυθεντικό κείμενο και στην συνέχεια καθηλώνει τους θεατές, κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας φρέσκιας και γεμάτης διαχρονικούς συμβολισμούς μεταφοράς που κλείνει συνεχώς το μάτι στην πιο οδυνηρή περίοδο της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Άξιοι συμπαραστάτες του, η Ανετ Μπένιγκ, ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ συμπληρώνουν το καστ και χαρίζουν την λάμψη τους στον -ίσως- πιο ξεχωριστό Ριχάρδο που καταγράφηκε ποτέ στο σελιλόιντ.
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λονκρέιν
Πρωταγωνιστούν: Ιαν ΜακΚέλεν, Ανετ Μπένιγκ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ
Διάρκεια ταινίας: 104’
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινίας «Στο Σίτι» (14', 2016) σε σκηνοθεσία του Αυρήλιου Καρακώστα
Οι προβολές του αφιερώματος «Shakespeare in the City», όπως και όλες οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, και συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπύρα Fischer.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του Δήμου Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου