Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.


  Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη
Σίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών κ. Σκουμπούρη Ι., με τον Δ/ντή Συγκ/κού Σχεδ/μού και Ανάπτυξης κ. Αποστολίδη Δ. , καθώς και με τον συγκοινωνιολόγο Ποριάζη Γ. Καίριας σημασίας ζήτημα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η πρόταση του Δημάρχου Πετρούπολης για αλλαγή του δρομολογίου της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 700, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης και όχι με τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.

  •   Η συγκεκριμένη πρόταση έχει στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών από και προς τον τερματικό Δήμο Πετρούπολης, καθώς ο σταθμός της Ανθούπολης είναι ο πιο κοντινός στην πόλη και κατά συνέπεια θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων, λόγω μείωσης της συνολικής διάρκειας της διαδρομής, πάντα σε σχέση με τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.
  Η πρόταση έγινε δεκτή από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκπεραίωσή της, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο.
  •   Το δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα που συζητήθηκε αφορά την τοποθέτηση νέων τηλεματικών στάσεων, στην προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση του Δήμου για αναβάθμιση του δικτύου Μεταφορών στην πόλη μας. Στα πλαίσια αυτά έχουν τοποθετηθεί 12 “έξυπνες” στάσεις, η πλειονότητα των οποίων έχουν τοποθετηθεί στην κεντρική λεωφόρο της πόλης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Δήμου αι του ΟΑΣΑ και γενικά να γίνονται ενέργειες που θα προσβλέπουν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, πάντα με σκοπό το όφελος του επιβατικού κοινού του δήμου μας.
  Συζητήθηκε, τέλος, η αναδιοργάνωση που έχει γίνει στην Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία σημειωτέον εξυπηρετεί τους πολίτες της Πετρούπολης εδώ και περίπου 25 χρόνια. Η αναδιοργάνωση αφορά την προσθήκη στάσεων στο δρομολόγιό της (στην περιοχή της Αγ. Τριάδας, αλλά και στο κομμάτι της Κύπρου και Καραολή Δημητρίου), για την καλύτερη μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου