Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Δυναμικό παρόν έδωσε η “Αλληλέγγυα Πόλη” στην εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης, της Περιφέρειας Αττικής, στο ΜΠΛΟΚ 15 Δυναμικό παρόν έδωσε η δημοτική κίνηση Ιλίου, “Αλληλέγγυα Πόλη”, στην εκδήλωση
αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την πρωτομαγιά του 1944 που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, το Σάββατο 14 Μαΐου, στο Χαϊδάρι. 
 
Την παράταξη εκπροσώπησαν στην εκδήλωση, ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μπατσής, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης, Νίκος Ελευθερίου και Κώστας Πανίτσας, και δεκάδες ακόμη μέλη της “Αλληλέγγυας Πόλης”.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μαρτυρικό ΜΠΛΟΚ 15 στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, να μάθουν για την ιστορία του από την ιστορική αναδρομή που παρέθεσε με την ιδιότητα του ως ιστορικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, αλλά και να απολαύσουν τη Μουσική Ομάδα του 16ου Γυμνασίου Περιστερίου που παρουσίασε ένα όμορφο αφιέρωμα στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Τέλος, παρακολούθησαν την Θεατρική Παράσταση, «Το καπνισμένο τσουκάλι», του Γιάννη Ρίτσου, σε μουσική του Χρήστου Λεοντή, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ομάδα «Γιώργος Κουμαριανός».
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο πρ. Ευρωβουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Τασία Στεφανοπούλου και Χριστόφορος Δανάκος, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών της Δυτικής Αθήνας και εκπροσώπων του Στρατού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου