Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Χαϊδάρι: Μία ανθρωπιστική απόφαση τεράστιας σημασίας για παιδιά Α.με.Α. με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του και μετά από εισήγηση του Δημάρχου της Πόλης κ. Σελέκου, αποφάσισε ομόφωνα την μακροχρόνια στήριξη των δράσεων της Γέφυρας Ζωής Α.με.Α. Δυτικού Τομέα, για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού.


Με βάση την εν λόγω απόφαση, ο Δήμος Χαϊδαρίου αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων χρήσης του νέου Πολυχώρου της Γέφυρας Ζωής στα όρια του Δήμου του, για την υλοποίηση ψυχοπαιδαγωγικών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης, συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στα προγράμματα που πραγματοποιούνται ήδη από τη Γέφυρα Ζωής, σε μια προσπάθεια να προσφέρει σε παιδιά & νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού δημιουργικές διεξόδους μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, μαζί με την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν με τον πλέον ομαλό και ευχάριστο τρόπο.
Στον καινούργιο Εθελοντικό Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής, προγραμματίζονται δράσεις και ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, τα οποία είναι κάτοικοι Χαϊδαρίου. Το νέο, εμπλουτισμένο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της Γέφυρας Ζωής θα λειτουργήσει σε καθημερινή βάση απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενισχύοντας το έργο της προσφοράς του Συλλόγου μας και χαρίζοντας πολύτιμες στιγμές χαράς και αισιοδοξίας σε παιδιά και  νέους με αυξημένες ανάγκες, αλλά και πολλές δεξιότητες, που καλούνται να ενταχθούν σε μία πολύ δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, την οποία πλέον βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας.
Υπενθυμίζεται, ότι η Γέφυρα Ζωής Α.με.Α. Δυτικού τομέα λειτουργεί σε καθαρά εθελοντική βάση, στις δομές της συμμετέχουν περισσότεροι από 40 εξειδικευμένοι και επιστημονικά καταρτισμένοι εθελοντές, ενώ ο αριθμός των ενδιαφερόμενων γονέων για ένταξη των παιδιών Α.με.Α., υπαγόμενα σ’ αυτές τις δύο πολύ ιδιαίτερες κατηγορίες, έχει ξεπεράσει τις 100 αιτήσεις, με εξαίρεση τις 45 ήδη υπάρχουσες και ενταγμένες στις δράσεις της.
Ο Σύλλογος Α.με.Α. Δυτικού Τομέα «Γέφυρα Ζωής» ευχαριστεί θερμά, τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Σελέκο για το βαθιά ανθρωπιστικό ενδιαφέρον του απέναντι στις ανάγκες των παιδιών και τους νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, το οποίο έχει επιδείξει με διάφορους τρόπους στο παρελθόν και συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα με τις τωρινές ενέργειες και πρωτοβουλίες του.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χαϊδαρίου, που με την ομόφωνη απόφαση τους δίνουν λύση σε ένα πολύπλοκο και άκρως σημαντικό ζήτημα, το οποίο αφορά μία κατηγορία παιδιών με ειδικές ικανότητες και ταλέντα, καθώς και τους γονείς τους που συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν, στην εξασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης των παιδιών τους και κατ’ επέκταση στην καλύτερη διαβίωση τους.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου και η Διοίκηση Σελέκου δίνει το καλό παράδειγμα για μία ακόμη φορά, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους υπόλοιπους Δημόσιους-Δημοτικούς Φορείς, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμπαράσταση και η ανάλογη στήριξη σε όσους έχουν πραγματικά την ανάγκη μας, με σαφή  προτεραιότητα στα παιδιά Α.με.Α. που με την απίστευτη θέληση και το κέφι τους για ζωή, αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνολική προσφορά σας,

Για την «Γέφυρα Ζωής Α.με.Α. Δυτικού Τομέα» Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Διονύσης Γουράνιος
dytikoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου