Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι έργα ανάγκης για την περιοχή του Περιστερίου


Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης του Περιστερίου ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Αντιπεριφεριάρχη Δυτικής Αττικής Σπύρο Τζόκα.

  • Με πρωτοβουλία του, ο κ. Τζόκας, μετέβη στις 13 Οκτωβρίου 2015 στο Δημαρχείο Περιστερίου, στα πλαίσια των συναντήσεων του με Δημάρχους της Δυτικής Αττικής με στόχο την ενημέρωση του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την εξεύρεση λύσεων.

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε πως τα αντιπλημμυρικά έργα είναι πρωτεύον ζήτημα για το Περιστέρι καθώς κάθε χρόνο οι βροχές προκαλούν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, δρόμους, αθλητικές εγκαταστάσεις.

  • «Απαιτούνται λύσεις δραστικές και άμεσες που τελικά δεν αφορούν μόνο το Δήμο μας αλλά και έργα σε όμορους Δήμους, όπως του Ιλίου καθώς μεγάλος όγκος νερού έρχεται από εκεί και καταλήγει στο Περιστέρι. Είναι αναγκαίο λοιπόν, η Περιφέρεια να αντιμετωπίσει όχι μόνο τοπικά αλλά ευρύτερα το πρόβλημα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Περιστερίου

Ο κ. Τζόκας αναγνώρισε πως τα αντιπλημμυρικά έργα είναι έργα ανάγκης για την περιοχή του Περιστερίου και ανακοίνωσε πως ήδη τα κομμάτια που αφορούν την περιοχή Τσαλαβούτα και της Ζωοδόχου Πηγής έχουν ανατεθεί σε ειδικό μελετητή.

  • Ο κ. Αντιπεριφεριάρχης διαβεβαίωσε τη Δημοτική Αρχή πως εκτός από τα δύο αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ήδη ανατεθεί στον ειδικό μελετητή της Περιφέρειας, θα δοθεί προτεραιότητα και στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με το υδραυλικό του σύστημα.

Μάλιστα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου είναι στη διάθεση του μελετητή και έτοιμες ανά πάσα στιγμή να συνεργαστούν μαζί του προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι μελέτες και να προχωρήσουν τα έργα.

  • Μείζον πρόβλημα είναι και οι ασφαλτοστρώσεις για τις οποίες ο κ. Παχατουρίδης τόνισε πως είναι αναγκαία μια «τονωτική ένεση» από την Περιφέρεια καθώς αποτελεί πρόβλημα που δεν τελειώνει, αλλά απαιτεί διαρκείς παρεμβάσεις.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μ. Τσιώτα – Μάρκου και Π. Λύκος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Βλάχος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου