Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας για τους εργαζομένους του Δήμου


Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και στηρίζει τον αγώνα τους ζητώντας την άμεση εκταμίευση από τα αρμόδια Υπουργεία των χρηματοδοτήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων αμοιβών τους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει πολύ καιρό τώρα το πρόβλημα με τις πολύμηνες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα των Κοινωνικών Δομών των Δήμων αλλά και των παράλογων παράπλευρων προβλημάτων αυτών όπως η προπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή προστίμων κλπ.

Καλούμε την νέα κυβέρνηση να δείξει τη δέουσα προσοχή και αποτελεσματικότητα ώστε να τερματιστεί το καθεστώς ομηρίας των εργαζόμενων και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), καθώς προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες για τους κατοίκους με δεδομένη τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης έθεσε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητώντας άμεσες ενέργειες, τόσο για την καταβολή της χρηματοδότησης όσο και για την επίλυση σχετιζόμενων θεμάτων. Η ανταπόκριση των αρμοδίων Υπουργείων πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Παράλληλα, εμπράκτως η Διοίκηση εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων του Δήμου, θα καταβάλει αύριο Παρασκευή μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Τονίζουμε προς όλους, ότι μοναδικός στόχος είναι η μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος, η οποία μπορεί και πρέπει να δοθεί οριστικά και αμετάκλητα από την κυβέρνηση και γι' αυτό σας καλούμε όλους να συντονίσουμε τις ενέργειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου